Category Archives: Nyheter o Bulletiner!

Plura fick en Hackkorv!

Eldkvarn med Plura i spetsen besökte friluftsteatern i Mariebergsskorgen den 24 augusti. Naturligtvis förärades denne rockande gourmand en Hackkorvsring och Boken om Hackkorv påpassligt av Kjell Björnstad på Terrassen! Innan spelningen var det soundcheck och även där tackade Plura för kôrven, så Kjells lilla tilltag föll i god jord.

Årsmöte med stil!

Sällskapets årsmöte 16 mars, genomfördes på sedvanligt lätt förvirrat sätt. Mötesordförande Birgitta Samuelsson hade fullt sjå med att följa dagordningen. Det kom infall från alla möjliga håll och till slut fick vi en upprättning av göteborgfalangens gemytlige ivrare, Julle Thorelli, som förklarade att så här är det! Maten hade skapats av vår sydvärmländske kock Robert Ahlkvist och var som vanligt oerhört kreativ och välsmakande. Eftersom vi ville prata med varandra denna gång, så bestod underhållningen av Anders Ehne, som läste tre dikter av sin bror Gunnar Ehne. Trivsamt och genuint och väldigt mycket känslan av av det riktigt värmländska som Hackkorv står för.

Årsmöte 2013 med Hackkorvsbuffé på Terrassen, 16 mars kl 18.00 !

Det är åter dags att vässa smaklökarna, trimma argumenten och förvarna levern.
Årets årsmöte med Sällskapet Hackkorvens Vänner hålls på Terrassen 16 mars kl 18.00. Boka denna dag. Vi kommer att på sedvanligt vis genomföra ett årsmöte och därefter njuta av en Hackkorvsbuffé. Årets medlemspris blir 129:-, då tre ringar hackkorv kostade totalt 128,70 på Konsum på Norrstrand den 4 januari. Dvs 42,90 st. Boka din plats bland korvarna på info@kjellobolas.se eller ring 054-210840

Klas Olsson- Årets Hackkorvsfrämjare 2012

Visst finns det anledning att jubla. Varje år går Den Internationella Hackkorvsdagen av stapeln. Denna dag firas första lördagen efter Älgjakten. I år blev det den 27 oktober. Samtidigt får Årets Hackkorvsfrämjare sitt pris. Det är en person som gjort något alldeles extra för att lyfta fram Hackkorven i rampljuset. I år fick Klas Olsson informationschef på Konsum Värmland titeln Årets Hackkorvsfrämjare 2012! 121027 Klas

Här får Klas vandringspaden av Storhacken Björn Samuelsson.

Hackkorvsbuffé på Terrassen kl 18.30 för ett pris på ynka 200 kronor. Anmälan till kvällens festligheter hos Kjell&Bolas på Terrassen på 054- 210 840 eller mail info@kjellobolas.se. Passa även på att smaka på 117 Bohemian Lager från Grythyttans Brygghus. Världspremiär 27/10!

Hackkorv i Mariebergsskogen!

Lördag den 25 augusti har ABF 100 års jubileum i Mariebergsskogen. Öppet 11.00-17.00. Folk är bjudna och kommer säkert att strömma dit med förväntan om att få äta Hackkorv! Naturligtvis är vi i Sällskapet på plats. Det kommer att finnas möjlighet att både smaka och köpa Hackkorv. Är du nyfiken på hur gôtt det är eller är du bara hackkorvsfrälst så kom dit! Hela evenemanget avslutas med en konsert av gruppen Broken Door! Välkomna att fira ABF med ett rejält fyrfaldigt Hack!

Årsmötet-bättre än någonsin

De drygt 70 personerna som letat sig till Terrassen 10 mars för att deltaga i Sällskapet Hackkorvens Vänners årsmöte, fick uppleva en buffé och kväll utan dess like. Robban, Terrassens skånske kock, hade tillsammans med östgöten Erik Wolf, komponerat en buffé, som var något utöver det vanliga. Här serverades hackkorv i kub, som kroppkaka, i pommes duchesse låda osv..Gänget som var på plats underhölls av Pedurs orkester. Tidigare under dagen hade sällskapet serverat hackkorvsfräs på friterade tunnbrödschips till ca 300 pers på Konsum i Mitt i City. På restaurang Miro serverades Hackkorvlåda med mos och  rödbetor, som dagens rätt.

Succén blev total när två franska personer dök upp och smakade varpå de köpte en 300 grams Hackkorv för att ta med till Frankrike.Korven är lokal men smaken internationell!

Årsmötet för 2011 - nu den 10 mars på restaurang Terrassen

Inbjudan till årsmöte 2011 och hackkorvsfest – på Terrassen den 10 mars 2012!

Vi startar årsmötesförhandlingar kl 18.30 och tar sedan ett snabbt hackkorvssprång för både kropp och själ. Årets första hackkorvsbuffé dukas fram och i köket ges plats för egna kreativa eller helt traditionella vanor, stekpannorna är där. Precis som kôrven! Därefter kan det vara dags att rätta till kroppsformen i ett par lagom raska danssprång.

Vi tar oss sedan nöjda hemåt och ser redan fram emot nästa möjlighet att flytta hackkorven närmare vårt mål. Att vara officiell måltidssymbol för Värmland och vår absoluta landskapsrätt. Dä ni!

Så här blir det i år.

Årets årsmöte och kalas ( med mat) betingar priset av 150:-, vilket inkluderar årsavgiften för 2012. I år är denna 112:-, vilket är lägre än året innan. Vi tackar vår huvudsponsor för denna utveckling. Eller så var det kanske kampanjpris på hackkorven i den stund vi stämde av aktuellt pris med Konsum butiken på Norrstrand. Ja ni vet, årsavgiften motsvarar priset av 3 ringar hackkorv avstämt i januari varje år. Kommer du på kvällen så betalar du kontant. Annars använder du bankgirot för att betala årsavgiften för 2012, dvs 112:-

Anmäl dig till kvällens kalas genom ett mail till bokabord@kjellobolas.se – ta med folk som redan är övertygande eller de som i nuläget ej förstått att nå till högre kulinariska höjder genom en så enkel historia som en bit värmländsk kôrv.

Damklubben på Färjestadstravet - Årets Hackkorvsfrämjare 2011

Travovalen och totohallen är inte de platser man först tänker på när hackkorv kommer på tal. Årets hackkorvfrämjare får priset för sin innovativa tankeförmåga och kärleksfulla måltidsinsikt.  På ett självklart sätt har hackkorvsfrämjaren sett till att hackkorven i synnerhet och värmländsk mat i allmänhet, placerats i ett sammanhang där det tidigare enbart funnits sibyllaalternativ.Årets Hackkorvsfrämjare 2011 är Damklubben på Färjestadstravet för sin passion för det värmländska korvalternativet!Hedersomnämnande fick Tranhems Gård som börjat tillverka Hackkorv. Nu har vi fem tillverkare av Vämländsk Hackkorv. Värmlandschark, Hemgården, Scan, Bergqvist Chark och Tranhems Gård! Vem blir nummer sex?

På bilden ser vi Fia och co från damklubben tillsammans med Storhacken Björn Samuelsson och Ida Staxler på Trombon.