Verksamhetsberättelse 2014

16 Mar  0 Okategoriserade

Sällskapet har haft ett år som kan betecknas med ord som: Succéartat Meditativt och Omvälvande!
Det har lobbats för Hackkorven i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Den virala succén är ett faktum under 2014 då Sällskapets facebooksida gått från 371 Gillatummar 1 jan 2014 till osannolika 1016 Gillatummar 1 januari 2015. Idag 8 mars 2015 har vi 2522 gillare på sidan.
Hackkorven har blivit ett begrepp som är lika självklart som Selma Lagerlöf och Klarälva. Framförallt så börjar gäster som inte är från Värmland fråga efter Hackkorven. Man har läst in sig på landskapets specialiteter och då ligger Hackkorven numer i topp, som det mest originella och genuina.
Vi inledde Hackkorvssäsongen den 7 mars, då Kjell Björnstad var på Hagaborgsskolan och serverade Hackos till barnens stora förtjusning. Dagen efter den 8 mars var det Årsmöte i sällskapet.
Vid Mat i Lag-aktiviteter på Terrassens var den första frågan: Var är Hackkorven? Detta gällde alla företagsgrupper.
28 maj fick 180 Konsumseniorer njuta Hackkorvlåda i Hôlken och en av de självklara rätterna på Glasserians sommarmeny är Hackkorvspytt med rödbetor och lingonsenap. Under grillkvällarna i augusti dök Hackkorvspudding med skirat lingonsmör upp som en del av buffén.
24 augusti stod en lätt förvirrad skara från Sällskapet och serverade Hackkorv naturell på Färjestadtravets basdag.
30 augusti dök Hackkorv naturell upp som mycket uppskattat champagnetilltugg på ett bröllop på Terrassen.
Bola som året innan hade blivit inbjuden till SPF Skoghall i april 2013 dök åter upp i slutet av augusti. Han hade blivit ombedd att berätta allt han visste om Hackkorv och blev till slut klar med sitt mässande. Det misstaget gör de numer uttorkade men Hackkorvsfullärda pensionärerna inte om.
I övrigt har Hackkorvsåret 2014 inneburit att folk har fått smaka på kôrven i stort och smått, på Påskbordet, i tre varianter på Julbordet på Terrassen. När Smaka på Värmland-mässan gick av stapeln i Mariebergsskogen 27 september, serverade Kjell&Bolas Måltider smakfull Värmlandswook med Hackkorv i sluttningen upp mot trappan på Terrassen. En smaklig succé!
Spanarna i P1 uppmärksammade Internationella Hackkorvsdagen i sitt program på fredagen den 24 oktober.
Erik Wolf, som 2013 gjorde skandal under Gôttegristävling och blev anklagad för jäv, visade istället upp sin förmåga på Den Internationella Hackkorvsdagen 25 oktober, där han i samarbete med Anders Fryklind Lindhe hade kreerat diverse skojiga Hackkorvsrätter. Till exempel Hackknack i bröd med surkål. Vi bjöds även på Hackkorv från Wiktor Olssons Chark i Bräkne-Hoby i Blekinge. Denna heliga dag firades även med att Sällskapet serverade hackkorvssnittar till flera hundra personer i Konsum Mitt i City. Årets Hackkorvsfrämjare blev Kjell Björnstad då han i oktobernumret av tidningen KH Aktuellt skrev världens första vinspalt om vin till hackkorven. Kjell fick Prisspaden av Storhacken Björn Samuelsson under publikens uppmuntrande jubel.

Comments are closed.