Verksamhetsberättelse 2015

14 Mar  0 Okategoriserade

Sällskapet har haft ett år som kan betecknas med ett ord: Omvälvande! Det har lobbats för Hackkorven i alla möjliga och omöjliga sammanhang.
Den virala succén under 2015, då Sällskapets Facebooksida gått från 1016 Gillatummar
1 jan 2015 till osannolika 3058 Gillatummar 1 januari 2016, är monumental.
12 mars 2016 hade vi 3095 gillare på sidan.
Väldigt många nationella och internationella matturister söker sig numer till Värmland och frågar efter Hackkorven. Man har läst om landskapets matspecialiteter och då ligger Hackkorven i topp, som den mest originella och genuina.
10 februari var en stor dag för alla Hackkorvsälskare. Vi fick vi smaka Kils Slakteris nya Hackkorv för första gången. Den säljs i stora mängder på bla Gourmanderiet och har blivit en succé.
Hackkorvssäsongen inleddes den 20 januari, med ett möte i styrelsen. Den 29 januari presenterades Hackkorven för värmländska företagare på Företagssalongen på Stadshotellet i Karlstad. 14 mars var det Årsmöte i sällskapet och den 28 mars var Bola och missionerade Hackkorvens betydelse för människan i Kroppkärrskyrkan, för ett stort antal gråa pantrar.
Björn Starrin och Johan Östling var med i TV 4:as Vardagspulsprogram och lagade Hackkorvspytt och pratade Hackkorvens lov. I slutet av programmet mumsades hackkorvspytt under stort välbehag av Kristin Kaspersen med gäster. Man visade att engagemanget i Hackkorven som företeelse var allt annat än ett skämt trots att programmet visades 1 april.
21 maj fick 170 Konsumseniorer njuta Hackkorvspudding i Hôlken och en av de självklara rätterna på Glasserians sommarmeny är Hackkorvspytt med rödbetor och lingonsenap. Denna självklarhet gäller även Terrassens Försommarbuffé som innehåller Hackkestubben i original och denna läckerhet har njutits av flera tusen gäster genom åren. Den har blivit lika självklar som att Klarälvens meandrande genom Värmland från norr till söder.
6 juni gifte sig Björn Starrin och han bjöd naturligtvis på Hackkorvssnittar som tilltugg till Champagnen!
11 juli fick medaljörerna i RTC-2015 (Rämmens Tractor Championship) Hackkorv i pris istället för medaljer. Denna något udda tävling utförs på åkgräsklippare!
26 juli kunde man i Aftonbladet läsa om Internationella Hackkorvsdagen för första gången. De presenterade en almanacka med årets alla temadagar.
8 augusti hade alla Sveriges damklubbar inom travet möte. 157 glada tjejer bjöds på Hackkorv och alla jublade över Färjestadstravets Damklubbs val av meny.
Mariebergsskogen stod som värd för Sveriges Friluftsmuseers Förening i början på september. Naturligtvis bjöds det på Hackkorv. Personalen från Skansen blev så förtjust att de försökte adoptera Kjell Björnstad och ta med honom till Stockholm.
När Smaka på Värmland-mässan gick av stapeln i Mariebergsskogen sista helgen i september, serverade Terrassen Hackkorv, så det stod härliga till. En smaklig succé!
LRF väst delade ut priset Månadens Tårta den 3 december till Kjell&Bola. Naturligtvis ingick en Hackkorvsring i belöningen!
Internationella Hackkorvsdagen gick av stapeln den 24 oktober och årets Hackkorvsfrämjare blev Björn A Ling (fd Starrin) och Johan Östling. De fick Prisspaden av Storhacken Björn Samuelsson under publikens uppmuntrande jubel i Mitt i City gallerian.
Motivering:
Årets Hackkorvsfrämjare 2015 har lyft fram värmlänningen som en korvälskande förebild för hela Sverige. Det lättsamma har fått en tyngd, då vemodet och skrattet ses skuttande hand i hand med det konstnärliga uttrycket; Korvätande. Strategin har varit att invagga svenskarna i tron att värmlänningen enbart ägnar sig åt ett slags passivt Sibyllatuggande! När den bilden cementerats, dyker duon helt plötsligt upp i TV 4 på bästa sändningstid och briljerar med exemplarisk tillagning av Hackkorvspytt. Denna hackkorvskupp har gjort att hela Sverige fått upp ögonen för vår urvärmländska delikatess.
Årets Hackkorvsfrämjare 2015 är
Johan Östling och Björn Andersson Ling.

 

Comments are closed.