Hackkorvspaj

Birgitta Rexeds Recept

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut degen i en form (23 cm diameter).

Tag folie och lägg en remsa runt pajkanten, så att degen inte faller ner. Grädda i ugnen i 5-10 min.

Stek Kantarellerna, som är skurna i bitar.

Hackkorven skärs i 2 1/2 cm tjocka skivoroch steks i varm panna. Vänd bara en gång!

Nässlorna är förvälda. Spadet slås av. Hacka nässlorna.

Fördela svampen i pajskalet.

Lägg den stekta Hackkorven ovanpå.

Nässlorna finfördelas ovanpå.

Blanda ihop äggen, grädden och den rivna osten, Häll blandningen över och grädda i ugnen. 175 grader c:a 30 min.

OBS! Inga kryddor behövs. Hackkorven Har i sig tillräckligt med smak.

Pajdeg 4 pers

150 g smör

3 dl Vetemjöl

2 msk iskallt vatten

Fyllning

3 dl Nässlor (går bra med spenat)

250 g Hackkorv (ev. något mer)

250 g Kantareller

2 st Ägg

2 dl Grädde

100 g Riven ost

smör till stekning

ugn 200 grader