Hackkorvsburgare

Birgitta Rexeds recept

250 g Hackkorv

4 stora potatisar

1 msk vetemjöl

2 ägg

2 tsk Bostongurka

1 liten Rödlök

lite Rågmjöl blandat med skorpsmulor till stekningen

lite mjölk och smör till moset

Gör så här:

Potatisen kokas med lite salt. Moset görs mycket fast. I detta blandas hackkorv skuren i småbitar, i msk vetemjöl, 2 ägg, 2 tsk bostongurka, hackad rödlök. Detta blandas. Potatisbullarna göres lagom stora, som biffar. De doppas i blandningen av rågmjöl och skorpsmulor. Stek på låg värme, så blir burgarna lättare att vända. Vänta tills de fått färg. Dessa burgare är lämpliga att läggas i hamburgerbröd och använda tillbehören lingonsylt eller rödbetor till.

Ps. Detta vore lämpligt att införa i skolmaten)