Gôbben i Stôbben med Rhôde Island sås

Savarängform

2 dl långkornigt ris som kokas i 3dl vatten

2 dm Hackkorv som skäres i bitar

2 dl gröna djupfrysta ärtor

1/2 dl syltlök

1 sharonfrukt

1 burk majs

1 burk tonfisk eller en färsk krabba

1 dl saltgurka skäres i bitar

3 st kvistar dill och persilja

Blanda allt och rör ner 2 dl majonnäs och 2 dl Kavliost.

Savarängformen oljas lite. Blandningen packas i och ställes kallt ett par timmar före servering.

Lossa lite lätt efter kanterna och stjälp upp anrättningen på ett serveringsfat.

Ränsa 4 hg räkor till garnering. Dessa lägges i hålet i mitten.

Garnera med citronskivor, gurka, tomat och 2 kokta skurna ägg samt dill.

Rhode Island sås

1 1/2 dl Vispad grädde

1 dl majonnäs

4 msk ketchup

Smaksätt med salt och vitpeppar.

Servera med grönsallad