Potatisrevor (Repannkakor de lyx)

Du behöver till 4 personer
(2-3 revor/person)
14-16 stora potatis, en fast sort ger en krispig raka, 1 gul lök och 200 g hackkorv, 2 ägg, salt och vitpeppar. Smör till stekning.
• Riv potatisen i matberedare, använd skivan med de små hålen. När jag har mer tid så river jag gärna för hand på rivjärnet. Den storleken blir perfekt!
• Mixa löken i matberedaren, använd knivarna, och lägg i hackkorven som får gå med i slutfasen, ej för hårt mixad.• Slå ihop allt i en bunke och knäck i 2 ägg, salta och peppra en aning, rör samman till en jämn smet.
• Stekes i ganska het panna till gyllenbruna kakor. När du steker så breder du ut smeten i pannan allt eftersom den stelnar. Ju tunnare ju krispigare.
Serveras naturligtvis med lingonsylt.