Farmor Astas pytt

Till denna rätt behöver du kokt kall potatis, ej mjölig. Koka potatisen med skalet på. Är det tid för nypotatis blir det om möjligt ännu bättre.
Beräkna 3-4 potatisar och 125 g hackkorv per person. Lite salt och peppar. Servera med inlagd rödbeta och
stekt ägg. Ett bra tillägg för smak och färg är en näve finskuren purjolök. HP sås eller Dijonsenap kan vara ett smakrikt komplement.
• Skär hackkorven i cm tjocka skivor, skala och dela den kalla potatisen.
• Värm stekpannan med en klick smör, stek korven ganska hårt så du får en krispig yta, vänd skivorna, stek på andra sidan.
• Strax efter du vänt korven lägger du i den delade potatisen som får steka med. Sänk värmen på stekpannan.
• Sedan vänder du försiktigt ihop potatis och korv till en pytt.
• Strö över purjolöken, fortsätt att vända. Krydda med lite salt och svart peppar. Låt steka ihop en stund. Hack- korven behöver den stunden för att får rätt konsistens.
• Stek några ägg