Verksamhetsberättelse för Sällskapet Hackkorvens Vänner 2012

Sällskapet har haft ett år som kan betecknas med ord som: Succé, Framgångsrikt och Medvetande! Vi har synts i alla möjliga sammanhang och blivit ett begrepp att räkna med både hos gemene man och hos etablissemanget.

När Kjell&Bolas dyker upp, så är första frågan: Vad blir det för Hackkorv? (Med ett barns förväntansfulla ansiktsuttryck) Inte blir det hackkorv eller inte bjuder ni väl på hackkorv? (Följt av en snörpig min) Kenneth Johansson tog jobbet som vår nye landshövding, efter att under sin rekognoseringsresa i Värmland ha ätit Hackkorv på Terrassen. Detta var det tyngst vägande skälet och fick honom att bli helt övertygad om att: I Värmland vill jag vara!

Biskop Esbjörn Hagberg är även han en sann Hackkorvsvän och kräver att Hackkorv ska serveras vid varje måltid på Biskopsgården. I alla fall när Kjell&Bolas levererar.

Årets Hackkorvsfrämjare 2012 blev Klas Olsson som är marknadsansvarig på Konsum Värmland.

I övrigt har år 2012 bestått av att vi har presenterat Hackkorven på de mest skilda ställen. För att räkna upp några ställen så kan vi nämna när ABF hade jubileum i Mariebergsskogen, vi har varit två gånger på Färjestads Travbana varav en gång blev inställd pga spöregn.

På Handelskammarens Affärsresa fick vi inte servera Hackkorv pga av utförselregler, vilket ledde till förbistring hos alla bakfulla deltagare som ville pigga upp blodhalten och få en smak av en bättre värld, men vi pratade om Hackkorv och hade med oss propaganda Roll uppen.

Hackkorv har serverats vid två tillfällen under året på Miro i Mitt i City samtidigt som vi propagerade för hackkorv vid delikatessdisken inne på Konsum Mitt i City. Dessutom var Sällskapet representerat av Kjell&Bolas på Kooperationsdagarna på Bergvik köpcenter.

Terrassens Julbord har även i år innehållit hackkorv naturell och även haft den egentillverkade Hackkorven som dagens Lucka i Julbordkalendern. Hackkorv naturell från Värmlands Chark serveras som sig bör med tillhörande Morakniv och gör att folk får något urmänskligt i blicken.

14 september var Sverige Amerika Centret var värdar för Ambassad på hjul. De besökte Karlstads Universitet vilket ledde till att ambassadören fick äta Hackkorv och tog upp detta i sitt tacktal att han var oerhört tacksam för att han fick smaka denna lokala delikatess. Bola och ambassadören Mark Brzezinski fick en rejäl pratstund, där Bola fick förklara hackkorvens betydelse för värmlänningarna och världen.