Verksamhetsberättelse för 2013

Sällskapet har haft ett år som kan betecknas med ord som: Innovativt, Förvånande och Meditativt!  Kjell&Bolas har lobbat i alla möjliga sammanhang om Hackkorven, så att den blivit ett begrepp att räkna med både hos gemene man och hos det mer bemedlade etablissemanget. Framförallt så börjar det frågas efter Hackkorv i samband med offerter och menyer.

Bola blev inbjuden av SBF Hammarö och fick berätta allt han visste om hackkorv. Vilket de ångrar idag. Detta var den 15 april och ingen har sett honom sen dess. Antagligen berättar han än.

Under vårens Mat i Lag-aktiviteter, så försökte Terrassens kockar förändra konceptet och låta folk laga mat som inte innehöll Hackkorv. Direkt kom reaktionerna: Var är Hackkorven? Detta gällde alla företagsgrupper. Allt från Stora Enso, Löfbergs till Nordea. Även de flashiga reklambyråerna skrek efter Hackkorv! För att möta denna nya medvetenhet och trendighet blev Arman Teimouri Årets Hackkorvsfrämjare. Arman driver och äger Pratoo och jobbar som kommunikationsrådgivare. Han tog in Hackkorven i ett sammanhang där den borde funnits för länge sedan. Handelskammaren i Värmland anordnade Frulle på Rull och Arman fixade en storstilad Hackkorvsprovning, som skakade de flesta stelbenta värmlandsföretagares grundvalar. Man visste helt enkelt inte hur man skulle förhålla sig till detta nytänkande kring vad som tidigare betecknats som fattigmansmat!

I övrigt har Hackkorvsåret 2013 inneburit att folk har fått smaka på kôrven både i smaklaborationen Smakresan, på påskbordet, i två varianter på julbordet på Terrassen, som Hackkorvspytt på Glasserian och ute på Bistroairport på Karlstads flygplats. Den har också presenterats och älskats av två kinesiska toppkockar från Szechuan. Dessa kockar hade i uppdrag att servera typisk kinesisk mat till massor av folk i museiparken 14-15 september. Det nyskapande var att de gjorde Hackkorvswook med szechuanpeppar och nudlar. De köande massorna slickade sig lystet kring munnarna och bara ropade efter mer. När Hackkorven tog slut var upproret nära!

När Smaka på Värmland-mässan gick av stapeln i Mariebergsskogen i slutet på september, serverade Kjell&Bolas Måltider vegetarisk wook med Hackkorv i ett Tentipitält nere vid strandkanten. En smaklig succé!

I Gôttegristävlingen under mässan, ställde östgöten Erik Wolf upp med en Kroppkaka med Hackkorv och Blåbärssmör. Denna lilla rätt var en så självklar vinnare att den blev diskad för jäv.

Den Internationella Hackkorvsdagen firades 26 oktober med att Sällskapet serverade hackkorvssnittar till flera hundra personer i Konsum Mitt i City och Klas Olsson lämnade vidare titeln Årets Hackkorvsfrämjare till Arman Teimouri på scenen i Mitt i City under publikens uppmuntrande jubel.